Concerts - Monday, 15 June 2015

Kolarac Hall
Belgrade, Serbia
Monday, 15 June 2015 - 9:00 PM
Violinista Danilo Novakovic je diplomirao je u klasi profesora Aleksandra Pavlovica 1995. godine na FMU u Beogradu. Studije violine nastavlja u Holandiji kod prof. Emmy Verhey i prof. Chrisa Duindama, a postdiplomske studije upisuje 2000. na Roterdamskom muzickom konzervatorijumu u klasi Benziona Shamira. Godine 2005. stice diplomu baroknog violiniste na Muzickom kozervatorijumu u Utrehtu kod prof. Antoinette Lohmann.
Barokni ansambl Tempera Barocca osniva 2007. godine sa kojim je nastupio na više koncerata i festivala u zemljama Balkana i šire. Takode je gost-koncertmajstor ansambala za ranu muziku kao što su Roterdamski barokni ansambl, Lajden barokni ansambl, Orkestar teatra Luire-Barselona.
Godine 2012. zapocinje saradnju sa Lanom Jelenkovic, solistkinjom na orguljama, cembalu i klaviru. Specificnost ovih instrumenata, široki spektar njihovih kolorativnih, akustickih i dinamickih kvaliteta, navodi ovaj duo da produbi svoja interesovanja za svetsku muzicku baštinu. Programi njihovih koncerata sadrže, kako retko izvodena dela renesanse i ranog baroka, tako i kompozitore 20. veka. Sa takvom muzickom idejom, ovaj duo je imao uspešnu premijeru 2013. godine.
Lana Jelenkovic je diplomirala na odseku orgulja 2004. godine u klasi profesora Andrije Galuna i magistrirala 2010. godine u klasi profesora Maje Smiljanic Radic na Fakultetu muzicke umetnosti u Beogradu.
Usavršavanje je nastavila 2006. godine u Nemackoj gde je 2009. godine koncertnom diplomom završila postdiplomske studije orgulja na Fakultetu muzicke umetnosti u Vircburgu (Hochschule für Musik, Würzburg), na istoj akademiji, na Odseku za staru muziku, studirala je istorijske instrumente sa dirkama (cembalo, klavikord i fortepiano) gde je 2010. diplomirala, a 2012. magistrirala cembalo u klasi profesora Glena Vilsona.
Paralelno je završila Internacionalne master studije Organ Expert na Fakultetu muzicke umetnosti u Trosingenu na Univerzitetu Tor Vergata u Rimu.
Ðorde Miloševic je diplomirao violoncelo na FMU u Beogradu, Tokom školovanja ucio je u klasama profesora Relje Cetkovica i Sandre Belic. Od 2005-2007. godine bio je stipendista Ministarstva kulture i obrazovanja Luksemburga gde se usavršavao na Nacionalnom muzickom konzervatorijumu u klasi profesora Kloda Ðampelegrinija. Poslednji niz godina u Srbiji i inostranstvu nastupa kao barokni violoncelista, interpretirajuci ranu i baroknu muziku na autentican nacin. Jedan je od osnivaca ansambla "Beogradski Barok" sa kojim je ostvario veliki broj koncerata u Srbiji, Hrvatskoj i Švedskoj. Godine 2010. postaje clan medunarodnog baroknog orkestra "Balkan Baroque Band" sa kojim beleži uspešne koncerte u Francuskoj, Grckoj, Rumuniji i Bugarskoj, kao i audio i video zapise, od kojih se izdvajaju snimci za ERT i European Broadcasting Union.

Karte se kupuju na blagajni Kolarca.
Popust od 20% na 5 i više koncerata Festivala.
Popust od 30% na komplet karata za ceo 10. Festival rane muzike.
Popust od 50% na dan koncerta za studente (uz indeks).
Presenters: Belgrade Early Music Festival; Early Music Network; Makris Foundation; Studio for Early Music
Castello: Sonata Seconda
Uccellini: Sonata quarta detta "La Hortensia virtuosa" op. 4
Frescobaldi: Toccata prima (Il secondo libro di toccate)
Froberger: Toccata prima in a
Telemann: Fantasie 5 & 9
Gabrielli: Cello sonata in G Minor
Pandolfi-Mealli: Violin sonata "La Vinciolina" Op. 4, No. 6
Schmelzer: Unarum Fidium Sonata quarta
Ensemble: Tempera Barocca
1 - 1 of 1
<June 2015>
SunMonTueWedThuFriSat
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Become a Fan

Become a fan of Belgrade Early Music Festival to hear about new music, videos, event info & special offers.


Websites and Mobile Apps Powered by InstantEncore