Concerts - Tuesday, 16 June 2015

Katedrala Blažene Djevice Marije
Belgrade, Serbia
Tuesday, 16 June 2015 - 8:30 PM
Ivan Božicevic, kompozitor, orguljaš, pijanista, aranžer i jazz muzicar. Kompoziciju je studirao i magistrirao na FMU u Beogradu (A. Obradovic) a orgulje na Hochschule für Musik u Frankfurtu (E. Krapp). Ranu muziku je usavršavao na Univerzitetu u Salamanki (G. Bovet, M. Torrent). Autor je cetiri simfonijske kompozicije, kao i brojnih kamernih, solistickih, horskih i elektronskih dela. Interesuju ga razliciti žanrovi i mogucnosti njihovih medusobnih prožimanja. Njegova dela se izvode i snimaju širom Evrope i SAD-a, objavljena su na 15 nosaca zvuka i štampana kod nekoliko americkih izdavaca. Nekoliko projekata je trenutno u završnoj fazi, medu kojima se istice štampanje kompozicije Yuku haru ya za osmoglasni hor u izdanju nemacke kuce Schott.

Osim domacih priznanja (Hristiceva nagrada, Srebrna medalja Univerziteta umetnosti u Beogradu), Božicevic je dobitnik brojnih kompozitorskih nagrada u inostranstvu – ArtsLink Fellowship Award, Garth Newel Composition Award, Third Millenium Ensemble Award, Alienor Harpsichord Composition Award, Asylum Saxophone Quartet Prize (SAD), John Clare Society Award, Invitation to Composers Project (Velika Britanija), nagrada na konkursu Hora Praške Filharmonije (Ceška), nagrada na konkursu ansambla Sofijski solisti (Bugarska). Kao autor orguljske muzike, nositelj je dvostrukog priznanja Americkog udruženja orguljaša (AGO): njihove nagrade za delo sa horom i orguljama za 2014. godinu (AGO/ECS Publishing Award, kompozicija Kyrie eleison), kao i nagrade za solisticku orguljsku kompoziciju (2016 AGO/Marylin Mason Award) za delo Moonpiper, koje ce biti premijerno izvedeno na nacionalnoj konvenciji AGO 2016. godine u Hjustonu.

Die Kölner Akademie je jedinstveni ansambl sa sedištem u Kelnu. Oni izvode muziku iz perioda od 17. do 21. veka na istorijskim instrumentima sa svetski renomiranim gostujucim solistima.
Ansambl nastoji da prikaže originalne zamisli kompozitora koristeci istorijske planove sedenja clanova orkestra, kriticka izdanja i pravilnu instrumentaciju za svako delo. Kelnska akademija je primila najveca priznanja kritike za svoje nastupe na velikim festivalima i koncertnim salama u Evropi, Južnoj Americi, Severnoj Americi, Aziji i Bliskom Istoku. Mnoga od ovih izvodenja su prenošena uživo, a neka su snimljena za televiziju.
Premijerno su snimili više albuma sa delima manje poznatih kompozitora kao što su. Njihov komakt disk sa simfonijama Bernarda Romberga dobio je Supersonic nagradu.
Die Kölner Akademie vec nekoliko godina radi na snimanju Mocartovih klavirskih koncerata sa pijanistom Ronaldom Brautiganom za izdavacku kucu BIS. Ovi albumi su dobili veliko internacionalno priznanje.

Karte se kupuju na blagajni Kolarca ili sat vremena pre koncerta u Katedrali Blažene Djevice Marije.
Popust od 20% na 5 i više koncerata Festivala.
Popust od 30% na komplet karata za ceo 10. Festival rane muzike.
Popust od 50% na dan koncerta za studente (uz indeks).
Presenters: Belgrade Baroque Academy; Belgrade Early Music Festival; Early Music Network; Studio for Early Music
Corrette: Concerto for Organ no 1 in G major
Brixi: Organ concerto nr. 5 in F major
Clérambault: Suite du premier ton
Handel: Organ concerto in F op. 4 Nr. 4
Artist: Ivan Bozicevic
Ensemble: The Cologne Academy
Conductor: Michael Willens
1 - 1 of 1
<June 2015>
SunMonTueWedThuFriSat
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Become a Fan

Become a fan of Belgrade Early Music Festival to hear about new music, videos, event info & special offers.


Websites and Mobile Apps Powered by InstantEncore