Concerts - Saturday, 17 June 2017

Bojan Cicic je poznat po svom inteligentnom i virtuoznom sviranju kako violine tako i viole d’amore. Specijalizovao se za izvodjenje muzickog repertoara iz perioda kasnog 16. veka do perioda romantizma.

Kao gostujuci koncertmajstor i solista nastupao je sa Orchestra of the Eighteenth Century, Orchestra of the Age of Enlightenment, King's Consort, Budapest Festival Orchestra, blisko saradjujuci sa dirigentima kao što su: Frans Brüggen, Trevor Pinnock i Richard Egarr. Nastupao je cesto kao vodja orkestara Academy of Ancient Music i sa European Union Baroque Orchestra. Sa ansamblima Florilegium, La Nuova Musica i Arcangelo Consort snimio je brojne kompakt diskove. Njegov snimak Bahovog Koncerta za dve violine sa Rachel Podger je nedavno proglašen za najbolji dostupan album od strane BBC Music Magazine.

Bojanova sopstvena grupa, Illyria Consort, je nedavno snimila svoj prvi CD sa izdavackom kucom Delphian Records, revolucionarni snimak Karbonelijevih virtuoznih sonata za violinu koji ce biti objavljen u junu 2017. godine. Illyria Consort istražuje redak muzicki repertoar 17. i 18. veka iz Venecijanske republike i Habzburške monarhije. Nastupali su na mnogim festivalima kao što su: Festival rane muzike u Utrehtu, Korculanski barokni festival, Festival Laus Polyphoniae i Festival de Sablé.
Buduci Bojanovi projekti ukljucuju izvodjenja Cetiri godišnja doba Vivaldija sa European Baroque Orchestra i Mendelsonovog Koncerta za violinu sa orkestrom Instruments of Time and Truth. Bojan svira Rugieri violinu iz 1680-ih, koju mu je ustupila fondacija Jumpstart Junior Foundation.
Tokom poslednjih nekoliko godina Bojan je postao priznat kao ekspert u oblasti barokne muzike. Nedavno je imenovan za profesora barokne violine na Royal College of Music i sa strašcu uci naredne generacije muzicara istorijskim stilovima sviranja rane muzike.
Presenters: Belgrade Baroque Academy; Belgrade Early Music Festival; Early Music Network; Makris Foundation; New Belgrade Opera; New Trinity Baroque; Studio for Early Music
Bach: Sonata for Violin solo no 1 in G minor, BWV 1001
Artist: Bojan Cicic (Violin)
Bach: Partita for Violin solo no 1 in B minor, BWV 1002
Artist: Bojan Cicic (Violin)
Bach: Sonata for Violin solo no 3 in C major, BWV 1005
Artist: Bojan Cicic (Violin)
1 - 1 of 1
<June 2017>
SunMonTueWedThuFriSat
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Become a Fan

Become a fan of Belgrade Early Music Festival to hear about new music, videos, event info & special offers.


Websites and Mobile Apps Powered by InstantEncore